Centrul ”THEMIS” a efectuat o vizită la Gimnaziul ”Șerpeni” din s. Șerpeni, raionul Anenii Noijustiție

optimized-02xc
Cu ce te putem ajuta?

Centrul de Analiză și Expertiză Juridică ”THEMIS” va analiza în egală măsură orice cerere parvenită prin intermediul scrisorilor expediate pe format hîrtie și electronice.

Dreptatea nu este numai modul în care îi pedepsim pe cei care greşesc, ci este modul în care încercăm să-i salvăm.

roman stancov
Roman Stancov
Președinte, Centrul de Analiză și Expertiză Juridică ”THEMIS”

La data de 6 decembrie 2017 Centrul de Analiză și Expertiză Juridică ”THEMIS” a efectuat o vizită de informare în contextul promovării Emisiunii TV ”Tu și Legea” și a drepturilor funamentale ale omului la Gimnaziul ”Șerpeni” din s. Șerpeni, raionul Anenii Noi și Liceul ”Andrei Straistă” din or. Anenii Noi.

Drept participanți ai discuțiilor publice au fost reprezentanții Centrului, care au vorbit cu tinerii despre:

  • emisiunea TV ”Tu și Legea”
  • drepturile fundamentale ale omului
  • starea de respectare a drepturilor omului în Republica Moldova
  • etapele de judecarea a unei cauze în instanța de judecat
  • delincvența juvenilă
  • etica judiciară
  • răspunsurile juridice la cele mai importante probleme cu care se confruntă cetățenii.
  • abordarea unor disciplini juridice pentru ca oamenii să-și cunoască mult mai bine drepturile și obligațiile proprii în anumite situații (în legătură cu autoritatea publică locală și centrală, dreptul la petiționare, prevederile legale privind conducătorii auto, dreptul la învățătură etc.)

Elevii au dat dovadă de un foarte mare interes, antrenând reprezentanții Centrului într-o serie de discuții captivante și bogate.

Cu ocazia acestei întâlniri, elevii au fost încurajați să-și expună punctul lor de vedere printr-un chestionar. Astfel, rezultatele obținute pot fi analizate accesând următorul link.

Vă reamintim că, vizita în cauză face parte din vizitele aferente Proiectului ”Tu și Legea”, organizate cu permisiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, acordată prin Acordul de Colaborare din luna Noiembrie a anului 2016, încheiat între Centru și Minister.

Proiectul ”Tu și Legea” este implementat cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.