Emisiunea ”TU şi LEGEA”, la Realitatea TV: ”Desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului minor și încasarea pensiei de întreținere” (VIDEO)

Un proces de justiție este de multe ori necunoscut pentru publicul larg, iar din această cauză însoțit de rezervă și frică. Pentru a explica pe înțelesul tuturor cum are loc un proces de judecată, Realitatea TV vă prezintă în exclusivitate proiectul „TU și Legea”.

Urmărește mai jos o ediție în care va fi discutat un caz privind ”Desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului minor, și încasarea pensiei de întreținere”:

[VIDEO] TOATE EDIȚIILE EMISIUNII ”TU ȘI LEGEA” POT FI URMĂRITE ȘI ONLINE

”TU și Legea” – este prima emisiune de educaţie juridică în formatul Court TV din Republica Moldova, lansată la inițiativa și cu suportul Centrului de Analiză și Expertiză Juridică ”THEMIS”, susținută de Ambasada SUA din R.Moldova. ”TU și Legea” este un proiect care prin prisma producţiei TV simulează un proces de judecată, are durata de un an, şi este difuzat în exclusivitate la Realitatea TV şi pe Realitatea.md.

Partenerii proiectului sunt: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Național al Justiției, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Studii Europene din Moldova, Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere”, precum și Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova.

În cadrul proiectului, au fost implicaţi peste 150 de studenţi şi profesori de la facultăţile de Drept ale ULIM şi USM. Temele proceselor de judecată simulate au fost selectate în baza statisticilor judiciare având în vedere cauzele cel mai des judecate în instanţele naţionale. Acest fapt asigură interesul major faţă de proiect, exprimate prin audienţe înalte – peste media de staţie, dar şi accesări multiple pe site, ambele atât din zona rurală, cât şi din cea urbană.

Emisiunea, moderată de juristul Ion Dron, poate fi urmărită în fiecare zi de luni, joi și sâmbătă, doar la Realitatea TV.

Cu ce te putem ajuta?

Centrul de Analiză și Expertiză Juridică ”THEMIS” va analiza în egală măsură orice cerere parvenită prin intermediul scrisorilor expediate pe format hîrtie și electronice.

Dreptatea nu este numai modul în care îi pedepsim pe cei care greşesc, ci este modul în care încercăm să-i salvăm.

roman stancov
Roman Stancov
Președinte, Centrul de Analiză și Expertiză Juridică ”THEMIS”